Καλώς ορίσατε στο blog του συλλόγου μας..

Το blog μας βρίσκεται υπό κατασκευή.

Σε λίγο διάστημα θα μπορείτε να ενημερώνεστε για όλες τις εκδηλώσεις του συλλόγου μας, να βρείτε πληροφορίες για την Ανατολική Ρωμυλία τα ήθη και έθιμα , καθώς και πληροφορίες, video φωτογραφίες από παραδοσιακούς χορούς, στολές και οτιδήποτε αφορά την κουλτούρα των Ανατολικορωμυλιωτών.

Είναι χρέος μας να κρατήσουμε ζωντανή την ιστορία μας και να μεταφέρουμε στις επόμενες γενιές αυτά που άφησαν οι πρόγονοι μας.

Καλώς ορίσατε..

Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2008

Πολιτιστικός Λαογραφικός Σύλλογος Αιγινίου «ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΡΩΜΥΛΙΑ»

Ο Πολιτιστικός Λαογραφικός Σύλλογος «ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΡΩΜΥΛΙΑ» ιδρύθηκε το 1977 με σκοπό την πολιτιστική και κοινωνική πρόοδο των κατοίκων του Αιγινίου και της ευρύτερης περιοχής καθώς και προβολή της γνήσιας λαογραφικής παράδοσης. Μια παράδοση που οι Ανατολικορωμυλιώτες πρόσφυγες από την Ανατολική Ρωμυλία (Βόρεια Θράκη) έφεραν και διατήρησαν άσβεστη μέχρι και σήμερα.


Οι σταθερές ετήσιες εκδηλώσεις είναι:
1. Αναβίωση εθίμων: Χριστουγέννων 23/12, Πρωτοχρονιάς 1/1, Αγ. Τρύφωνα 1/2.
2. Πολιτιστική εβδομάδα Σεπτεμβρίου (πρώτη εβδομάδα) με περιεχόμενο ποικίλοι. (θέατρο, κουκλοθέατρο, κινηματογράφο, μουσικές συναυλίες καθώς ελληνικά και ξένα χορευτικά συγκροτήματα).
3. Συμμετοχή σε τοπικές εκδηλώσεις
4. Παρουσίαση του έργου των παιδικών χορευτικών ομάδων σε τακτά χρονικά διαστήματα.
5. Διαλέξεις με ποικίλο και επίκαιρο περιεχόμενο.

Σταθερές λειτουργίες στα πλαίσια του συλλόγου μας :
1. Δανειστική βιβλιοθήκη
2. Εμπλουτισμένη ιματιοθήκη
3. Συλλογή λαογραφικού υλικού για δημιουργία τοπικού λαογραφικού μουσείου.
4. Φωτοθήκη με θέματα από τη ζωή στην Ανατολική Ρωμυλία (Βόρεια Θράκη) και μετέπειτα.
5. Χορευτικές Ομάδες: Παιδιών δημοτικού, Γυμνασίου, Λυκείου και Ενηλίκων

Το χορευτικό συγκρότημα πήρε μέρος σε πολλές εκδηλώσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό αποσπώντας τις καλύτερες κριτικές. Σήμερα ο σύλλογος διατηρεί τμήμα υφαντικής, θεατρική ομάδα, χορωδία και χορευτικές ομάδες διαφόρων ηλικιών όπου διδάσκονται πέρα από τους χορούς της Ανατολικής Ρωμυλίας και χοροί από όλη την Ελλάδα.

Η χορευτική ομάδα αποτελείται από 30 άτομα. Παρουσιάζει χορούς κυρίως από περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, από τις οποίες διαθέτει και αυθεντικές φορεσιές. Ειδικότερα από Θεσσαλία, Ηπειρο, Μακεδονία και Θράκη. Οι χοροί παρουσιάζονται με την συνοδεία παραδοσιακών οργάνων.

Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στα τηλέφωνα:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου